Avainsana-arkisto: Eeva Maria Salo

”Onnea Suomi!” 4.7. – 23.7.2017

Mukana oli kymmenen taiteilijan teoksia ja paljon kansainvälistä postitaidetta varsinkin Japanista, sekä yhteisötaideteos Unelmaryijy. Näyttelyn yhteydessä oli kaksi ”Kätketyt toiveet” –työpajaa.

Näyttelyyn tuli postitse runsaasti hienoa onnittelutaidetta satavuotiaalle Suomelle. Suurimmat paketit ja kirjeet tulivat Japanista, mutta muistettiin meitä myös Itävallasta, Kanadasta, Suomesta ja Yhdysvalloista. Suuren suuret kiitokset!


Idun jäsenten osuus näyttelyyn:



Nyyttikestit, 3.-17.7.2011

Avoinna 3. – 17.7.2011 joka päivä klo 11 – 17, ilmainen sisäänpääsy

Taidetta ja designia Suomesta ja Itävallasta

Taiteilijat:

Schaufenster Freistadt, Itävalta: Andrea Fröhlich, Carin Fürst, Irmgard Rinösl ja Gerda Tulzer

ITU, Suomi: Elina Kylämarkula, Ulla-Maija Kylämarkula, Satu Karhumaa, Tuija Maija Laine, Satu Lusa, Raija Nokkala, Niko Skorpio, Eeva Maria Salo, Pirkko Siivonen, Outileena Uotila ja Eila Heikkilä


Joulukalenteri, 4.-6.12.2009

Taideyhdistys Itu ry:n Taidemakasiinin joulukalenteritapahtumassa oli jouluisia yllätyksiä vanhan viljamakasiinin kätköissä.

Kurkistusnäyttelyn taiteilijoita: Eeva Maria Salo, Pirkko Siivonen, Raija Nokkala, Tuija Maija Laine, Ulla-Maija Kylämarkula, Niko Skorpio, Satu Karhumaa, Elina Kylämarkula, Tiina Tuurna, Merja Markkula ja Eila Heikkilä.

Minä ja maisema, 28.6.-31.7.2009

Kantaaottavaa taidetta maiseman puolesta Taideyhdistys Idun viidennessä kesänäyttelyssä.


Mukana olivat: Riikka Jaakkola, Ulla-Maija Kylämarkula, Elina Kylämarkula, Tuija-Maija Laine, Tuula Launonen, Satu Lusa, Merja Markkula, Leena Miettinen, Leena Männistö, Raija Nokkala, Asta Ranttila, Eeva Maria Salo, Kerttu Salonen, Sirpa Sillanpää, Pirkko Siivonen, Maija Tuurna, Outileena Uotila ja Tarja Heikkilä.

Riikka Jaakkolan leipälajeja ovat musiikki ja opettaminen. Makasiiniin hän toi nähtäville keramiikkaa: lintuja ja pienen metsikön puita.

Myös Urpolan vanhan emännän Ulla-Maija Kylämarkulan teokset olivat keramiikkaa: mm. omakuva ”Kahven ryystäjä”.

Elina Kylämarkula tallensi installaatioonsa menneen maalaismaiseman tunnelmia: ”Maalaismaisema, työnteon ja lepohetkien maisema. Toisen ajan ja paikan maisema.”

Posliininmaalaajamestari Tuija-Maija Laine esitteli hehkuvia tauluja ja komeita vateja.

Tuula Launonen oli tehnyt olkitaulusarjan taitavana ja monipuolisena oljen käsittelijänä.

Graafinen suunnittelija Satu Lusa toi makasiinin seinille voimakkaissa väreissä ja tunnelmissa leiskuvan Luontoäidin kalenterin.

Merja Markkulan teemana oli Minähän olen vettä. Huomattava osa laajaa installaatiota olivat Kankaanjärven Kuolinpaidat. Biotaitelijana tunnettu Markkula halusi teoksellaan muistaa Kankaanjärveä, joka on Turun kaupungin vesihuolto-operaatioiden takia muuttunut mutakuopaksi. Ympäristömietteisiin on liitetty meitä jokaista koskeva hyvän elämän päättävän arvokkaan ja lempeän kuoleman toiveen.

Leena Miettisen valokuvat koristivat jo sisäänkäyntiä makasiiniin. Hän on kuvannut luonnon yksityiskohtia ja maisemia tarkalla näkemyksellä.

Kädentaitajien kujan yrittäjä Leena Männistö on myös tuonut näytille valokuvia.

Raija Nokkalan laareissa oli viehättävän humoristisia maalauksia ja esineinstallaatio Raijasta taiteen morsiamena. Yhdessä tauluista klovniperhe ihailee perheen pienimmän ensimmäistä temppua.

Asta Ranttilan tekstiilitaulussa oli laidunnusta raitamatolla.

Eeva Maria Salon tauluissa lähiluonnon pienet otukset olivat saaneet satuhahmot. Näätä on ”hulttiopoika, kaunis ja notkea, tulee milloin mielii, syö ja häipyy ennen aamua.” Pensaikon fasaaneista tai muista rapistelijoista Eeva Maria kertoo: ”Ne on taas maisemissa ja höyhenissä. Puskan veljekset”.

Keraamikko Kerttu Salonen harrastaa myös huovutusta. Huopaisissa ”seinätauluissa” ja suuressa keramiikkavadissa on vaikutteita Pohjois-Amerikan intiaanien kulttuurista.

Huovuttaja Sirpa Sillanpään laarissa oli huovutettujen vaatekappaleiden lisäksi värikäs naisellinen paperiveistos.

Akvarellisti Pirkko Siivosen elämässä tärkeitä ovat myös samojedinkoirat. Näytteillä oli akvarellisarja pojan ja koiran seikkailuista ja rakukeramiikkainen Jassu ja pehmoinen villatakki, jossa on enemmän valkoista koirankarvaa kuin lampaanvillaa.

Espanjassa asuvan ja taidetta tekevän Maija Tuurnan töissä on väriä, valoa ja aurinkoa.

Outileena Uotilan laarissa oli kauniita luontokuvia sekä hienoja ja kekseliäästi toteutettuja tekstiilitauluja.

Tarja Heikkilä on tehnyt kirjan ”Risuja ja rautalankaa” niitä oli käytetty myös hänen näyttelyteoksiinsa.

Avantgarden Garden, 10.7.-26.8.2007

18 TAITEILIJAA ja puutarha

Kiehtova ja monipuolinen näyttely on esillä Taidemakasiini ITU:ssa Humppilassa. Osana näyttelyä huopataiteilijoiden värikäs Huopavintti.

10.7.-26.8.2007
Aukioloajat: ti-pe sekä su 11:00-17:00, la ja ma suljettu.


Taideyhdistys ITU ry:n Avantgarden Garden-taidenäyttely tuo esiin 18 taiteilijan näkemyksen puutarhasta iloisella ja kiehtovalla tavalla. ”Avantgarde” sanana tarkoittaa ennennäkemätöntä, ja sitä näyttely tulee olemaan sen monien erilaisten ja erityylisten lahjakkaiden taiteilijoiden ansiosta.

Puutarha on siis ollut innoituksen lähteenä kaikille näyttelyn taiteilijoista, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että katsoja löytäisi toinen toisiaan muistuttavia töitä jokaisesta osastosta, päinvastoin; puutarha ja luonto saavat kaikki tuntemaan eri asioita ja näin odotettavissa on myös hyvin erilaisia ja mielenkiintoisia töitä. Taiteen lajit vaihtelevat naivismista realismiin. Tekniikoita on esillä monia mm. öljymaalauksia, grafiikkaa, tietokonegrafiikkaa, installaatioita, kangastauluja, posliininmaalausta ja valokuvia. Taiteilijoita ovat Raija Nokkala, Ulla Kaakinen, Eeva Maria Salo, Irja Juusela, Ella Inkeri, Hilkka Rutanen, Tuija Maija Laine, Elina Kylämarkula, Mari Metsämäki, Leena Miettinen, OutiLeena Uotila ja Pirkko Siivonen.

Avantgarden Garden -näyttelyn osana pääsee tutustumaan myös huovutustaiteen saloihin näyttelytilan yläkerrassa Huopavintissä. Huovasta on tehty monenlaista maisematauluista takkeihin. Esillä on Salme Paldanin, Sirpa Sillanpään, Päivi Kauniston, Asta Ranttilan ja Leena Miettisen hurmaavia töitä.

Avantgarden Garden-näyttely on esillä Taidemakasiini ITU:ssa Humppilassa. Kolmekerroksinen makasiini on rakennettu 1920-luvulla ja sijaitsee Urpolan Kartanon pihapiirissä; makasiini on alun perin toiminut viljamakasiinina. Näyttelytilaksi makasiini kunnostettiin Taide ITU:n toimesta, ja ensimmäinen näyttely järjestettiin vuonna 2005. Nyt on siis kyseessä yhdistyksen kolmas kesänäyttely omassa Taidemakasiinissa.

Upeaa hyväntuulista taidetta Taidemakasiini ITU:ssa voi ihailla yhteensä puolentoista kuukauden ajan, 10.7.-26.8.2007. Humppila sijaitsee Etelä-Suomen suurten kaupunkien risteyskohdassa, joten löytäminen kiehtovien taidekokemusten pariin on helppoa.