Näyttelyt

Kolor-Farbe-Väri

Kirsi Heikkilän, Jenni Kalsolan, Minna Kempin, Tiina Korsimaa-Simolan, Elina Kylämarkulan, Niina Laitosen, Eija Tähkäpään, Outileena Uotilan ja Reika Vesalan teoksia on näyttelyssä Olawassa, Puolassa. Mukana on myös värjärimestari Hannelore Stein Neckerodasta, Saksasta sekä joukko puolalaisia taiteilijoita: Agnieszka Grabowska, Agnieszka Fabisiak, Małgorzata Łuszczyńska, Anna Pilch, Katarzyna Piskorz, Aneta Wizła-Gut ja Agata Żak.

Puolasta teokset siirretään Saksaan Neckerodan värjärikylän näyttelyyn 2020.

Kuvia näyttelystä

————————————————————————————————-

Outileena Uotilan performanssi avajaisissa ja muita kuvia

Kuvia näyttelystä

Puolasta teokset siirretään Saksaan Neckerodan värjärikylän näyttelyyn 2020.

Linnunradan rakastavaiset

Kesänäyttely 8. – 21.7.2019

Näyttelyn avajaiset olivat sunnuntaina 7.7. Heinäkuun seitsemäs päivä oli kesänäyttelymme avajaiset Taidemakasiini Idussa. Se on itämaisen tarun mukaan TÄHTIJUHLAN päivä. Tällöin linnuradan rakastavaiset kutoja Vega ja paimen Altair kohtaavat toisensa, erotakseen jälleen vuodeksi.
Tästä 7.7. päivän yhteensattumasta saimme idean käyttää tätä vanhaa tarinaa kehyskertomuksena näyttelyllemme.

Taiteilijat: Mukana on kutsutut turkulaistaiteilijat Eija Tähkäpää ja Paula Vierikko, sekä Idun jäsenet Tuuli Autio, Eila Heikkilä, Kirsi Heikkilä, Satu Karhumaa, Minna Kemppi, Tiina Korsimaa-Simola, Elina Kylämarkula, Niina Laitonen, Pirkko Siivonen-Takku, Niko Skorpio ja Reika Vesala.

Avajaisissa muusikko Hooper Santos esitti pasuunalla suomalais-brasilialaista musiikkia ja Outileena Uotila lausui runoja.

Kesänäyttely 2018 ” VÄRI – die Farbe” – Väri taiteessa ja tekstiilissä

3. – 22.7.2018, ti–pe, su klo 11 – 17, Taidemakasiini ITU (Perkiöntie 13, Humppila)

Kesän teemana oli VÄRI – Väri taiteessa ja tekstiilissä. Näinkin yksinkertaisen teeman valitseminen johtuu Kulttuuriyhdistys Kuvion opintomatkasta Saksaan ja siellä Neckerodan kylään, värjäri- ja käsityöläismessuille, jossa idea alkoi syntymään. Siellä mukana olleet taiteilijat ja käsityöläiset saivat kutsun pitämään näyttelyä kesällä 2019. Nyt kesällä 2018 aloitimme samalla teemalla.

Osallistujat: Kirsi Heikkilä・Minna Kemppi・Tiina Korsimaa-Simola・Elina Kylämarkula ・Ulla-Maija Kylämarkula・Niina Laitonen・Raija Nokkala・Pentti Nokkala・Hannelore Stein・Outileena Uotila・Reika Vesala・Pirkko Siivonen-Takku

Tästä: Väri Die Farbe -kasvivärjäystyöpaja la 30.6.2018 Korteniemen perinnetilalla
Juliste Reika Vesala, valokuvat Eila Heikkilä

”Onnea Suomi!” 4.7. – 23.7.2017

Mukana oli kymmenen taiteilijan teoksia ja paljon kansainvälistä postitaidetta varsinkin Japanista, sekä yhteisötaideteos Unelmaryijy. Näyttelyn yhteydessä oli kaksi ”Kätketyt toiveet” –työpajaa.

Näyttelyyn tuli postitse runsaasti hienoa onnittelutaidetta satavuotiaalle Suomelle. Suurimmat paketit ja kirjeet tulivat Japanista, mutta muistettiin meitä myös Itävallasta, Kanadasta, Suomesta ja Yhdysvalloista. Suuren suuret kiitokset!


Idun jäsenten osuus näyttelyyn:”Uni” 5. – 24.7.2016

Kesänäyttely teemana ”Uni” 5. – 24.7.2016

Avajaiset olivat sunnuntaina 3.7.


Pinnalla, 7.-26.7.2015

Pinnalla

Kesänäyttely Pinnalla Idun taidemakasiinissa Humppilassa 7.-26.7.2015.
Avoinna ti-pe, su klo 11-17. Näyttelyn pääsymaksu on 2 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Avajaiset sunnuntaina 5.7. klo 18. Tervetuloa!

Maa – Ilma, 1.7. – 27.7.2014

Näyttelyn taiteilijat olivat Elina Kylämarkula, Ulla-Maija Kylämarkula, Vivien Majevski, Satu Lusa, Johanna Nahi, Pentti Nokkala, Raija Nokkala, Päivi A. Repo, Outi Silfvenius, Pirkko Siivonen, Leena Suvanto, Pirkko Terävinen ja Reika Vesala.


Näyttelyn avajaiset 29.6.2014 Taidemaksiinissa. Elina Kylämarkula kertoi näyttelystä. Outileena Uotila lausui runon ja Päivi A. Repo lauloi.


OMA huone 2.7.-28.7.2013

Oma Huone - flyeri

Kesänäyttely ”OMA huone” – asumisen taidetta

2. – 28.7.2013 auki ti – pe, su klo 11 – 17,
Taidemakasiini ITU, Perkiöntie 13, Humppila (Urpola).

Näyttelyn avajaiset olivat sunnuntaina 30.6. Avajaisissa esiintyivät Heikki Mäntymaa (performanssi), Päivi Repo (laulu), Outileena Uotila (runo) ja Elina Kylämarkula (näyttelyn esittely).

Valokuvat Eila Heikkilä


ITU ja Idolit, 3.-29.7.2012

Itu ja idolit

3. – 29.7.2012 ti – pe, su klo. 11 – 17, Taidemakasiini ITU, Perkiöntie 13, Humppila

Kesäisessä taidenäyttelyssä itulaisten innoittajina olivat taiteen historian mestarit.

Taiteilijat: Satu Karhumaa, Elina Kylämarkula, Ulla-Maija Kylämarkula, Tuija Maija Laine, Satu Lusa, Heikki Mäntymaa, Raija Nokkala, Pia Oja, Pirkko Siivonen, Niko Skorpio, Leena Suvanto, Outileena Uotila ja Reika Vesala


Art Unidentified, 17. – 22.9.2011

Japanilaisen taiteilijaryhmän Art Unidentified näyttely Idun Taidemakasiinissa

Avoinna 17. – 22.9.2011 joka päivä klo 11 – 17


AU on japanilaisten taiteilijoiden ryhmä, joka perustettiin 1975 nimellä Artist Union. Aloitteen teki taiteilija Masunobu Yoshimura, Ryhmän puheenjohtaja on Shozo Shimamoto jo vuodesta 1976 alkaen. Nimi muutettiin 1980 Artist Unionista Art Unidentifiediksi

Ryhmään kuuluu yli 200 taiteilijaa, jotka tekevät nykytaidetta ilman rajoja tai rajoitteita mm. maalauksia, installaatioita, videotaidetta ja performansseja. AU:n taiteilijoiden teoksia on ollut näytteillä useissa eri maissa näyttelyissä. kokoelmissa ja nykytaiteen museoissa.

AU on julkaissut alusta asti AU-lehteä ja vuonna 2010 kesällä julkaistiin lehden 181. numero. Lehden jakelu on yhdistyksen jäsenten lisäksi ympäri maailmaa taiteilijoille ja muille kulttuurihenkilöille.

Näyttelyn avajaiset olivat 16.9. Humppilan kunnanjohtaja Esko Tonteri piti avajaispuheen ja japanilaiset taiteilijat esittivät performansseja, joissa oli maalisade, kalligrafiaa ja tanssia.

Kuvia avajaisista:


AU ryhmän taiteilijoista 13 vieraili Suomessa, ja heitä ja heidän teoksiaan oli harvinainen tilaisuus nähdä Humppilassa Idun taidemakasiinissa. Samalla matkalla he käyvät Italiassa, jossa ryhmän puheenjohtaja Shozo Shimamoto palkittiin humanitaarisesta toiminnasta rauhan edistämiseksi.

Vierailevat taiteilijat :

 • Kawatani Takehiro
 • Akiko Kondo
 • Chikako Hosoma
 • Tomoaki Tanaka
 • Mitsunobu Miyamoto
 • Yoko Miyamoto
 • Yoshimi Yamamoto
 • Toshiharu Wataru
 • Yuhei Takada
 • Aki Tosei
 • Satsuki Kuniya
 • Tomohiro Yagi
 • Yoshiko Yamamoto

Teoksia myös taiteilijoilta:

 • Takaki Shiomi
 • Misako Sato

AU:n kotisivu
www.shozo.net/AU