Luonnosta, 20.8. – 4.9.2005

Taidenäyttely teemana Luonto
20.8. – 4.9.2005
Taidemakasiini, Perkiöntie, Humppila


Taiteilijat:

Katja Koffert, Humppila
Lähtee luonnosta ja tekee installaatioita mm. sammaleesta.

Niina Laitonen, Forssa
Nuori, vastavalmistunut taiteilija. Työskentelee useammalla eri tekniikalla. Hän on taidegraafikko ja maalari tehden myös akvarelleja. Hänen töissään on symboliikkaa ja ideat lähtevät niin omasta kuin ystävien elämästä. Myös näyttelypaikka, vailjamakasiini, on maustanut hänen töitään.

Tuula Launonen, olkitaiteilija Alastarolta
Materiaali kasvaa lähellä. Olki on hänelle ympäristöllinen haaste. Se taipuu hänen käsissään monenlaiseen muotoon, muunmuassa koruiksi. Tuula on TAIKO:n jäsen.

Marjukka Malkki, kuvanveistäjä Somerniemeltä
Marjukan materiaaleina ovat ovat pronssi ja kivi. Veistokset ovat pieniä ja aiheet tulevat elämästä. Hän ei halua selittää töitään vaan antaa katsojalle vapauden tutkia niitä omista lähtökohdistaan.

Heikki Mäntymaa, Helsinki
Performanssitaiteilija joka esittelee valokuvia sarjasta: Miehen luonto.

Raija Nokkala, Uusikaupunki
Hänen ideanaan on tehdä vihreä huone jossa on naivistisia maalauksia. Raija kuvaa ihmisiä eläinten kautta. Lehmä, joka usein esiintyy korkokengissä, on hänen oman sielunsa kuva.

Asta Ranttila, Forssa
on monipuolinen taiteilija. Hänen kotipaikkansa on Forssa. Asta syttyy eri materiaaleista ja työtavoista. Viimeksi hän on huovuttanut villaa. Pehmeän vastakohtana syntyy romutaidetta ja esinekollaaseja. Asta on energinen ja impulsiivinen. Mielikuvitus on voimavara, fantasia johtotähti. Hän rakastaa puhtaita ja kirkkaita värejä.

Outi Rämö, Forssa
Outi on värimaalari. hän työskentelee öljyväreillä paksujakin kerroksia, toisinaan aikaisemmin maalattujen töiden päälle. Värit ovat merkityksellisiä, materiaalia joka kertoo päiväkirjanomaisesti arkielämän tilanteista ja tunteista. Maalaukset ovat abstrakteja, Outin lauluja tai sävellyksiä. Niitä ei ole asetettu jalustalle vaan ne ovat osa elämää. Kaikkea ei voi sanoin selittää.

Pirkko Siivonen, akvarellisti Loimaalta
Toisinaan akvarelli muuttuu öljyvärityöksi. Pirkko kuvaa realistisesti arkipäivän asioita näkemisen kautta, mielellään asetelman muodossa. EU:n myötä on herännyt kysymys suomalaisesta ruuasta. Tänään on esillä jokapäiväinen leipämme, vetemme ja perunamme.

Eija Suneli, Santtio
Eija käyttää kaikkia luonnosta eteen tulevia materiaaleja. Hän miettii mitä niistä voi tehdä ja haluaa herätellä ihmisiä näkemään ja kokemaan luonnosta tekemisen helppoutta ja hauskuutta. Eijan työt ovat mm. mielikuvituspursia. Luonnossa on pajua, metallia, savea, olkea ja paljon muuta. Kaikkea sitä hän käyttää. Hän myös maalaa. Myös posliini on hänen maailmaansa.

Maija Tuurna, Espanja, Andalusia
Taiteilija maalaa teoksensa käyttäen öljyväriä. Toisinaan hän yhdistää maalauksiinsa kollaasia. Hän on coloristi. Värit ovat valovoimaisia ja puhtaita. Katsoja kohtaa niissä valon Espanjasta tai Suomesta, riippuen siitä missä hän niitä katsoo.

Tiina Tuurna, Tampere
Kuvataiteilija, jolle yhteiskunta on tärkeä. Tiina tekee performansseja, ympäristötaidetta ja yhteisötaidetta yhdistäen eri elementtejä toisiinsa sekä luontoon liittyen. Töissä vuorovaikutus on tärkeää. Työt ovat rauhallisia ja luonnolla on niissä tärkeä osa. Muu ry:n jäsen.

EevaMaria Salo, Humppila
EevaMaria on valmistunut öljyvärimaalariksi, mutta on joutunut luopumaan tekniikasta. Hän käyttää vesiliukoisia värejä, kokeilee ja etsii erilaisia materiaaleja ja vaihtoehtoja mielialavaihtelujen mukaan. Hän opettaa Loimaan Ammatti-Instituutissa.

Outileena Uotila, Vammala
Luonto-opas ja tekstiilisuunnittelija, tuo luontoa säkeissä sisälle.

Uniikkiryhmä:

Tuuli Autio ja Teemu Autio, Humppila
Molemmat ovat puuseppiä ja tekevät käyttö- ja taide-esineitä puusta. Puu on heille kiehtova ja moni-ilmeinen. He lähestyvät sitä kunnioittavasti kuunnellen ja näin saavat esille sen parhaat puolet.

Elina Kylämarkula, Humppila
Taidetta kierrätysmateriaaleista. Työnä räsymatot. Intohimona värit.

Leena Kylämarkula, Humppila
Taidetta tilkuista käyttäen erilaisia lankoja koneelliseen kirjontaan.

Heljä Liukko-Sundström, Humppila
Professori, keramiikkataiteilija. Vastavalmistunut Ateljee Heljä valtatie 9:n varrella Humppilassa. Työskentelee myös Arabian taideosastolla Helsingissä, mutta uniikkityöt syntyvät ja ovat Ateljee Heljässä Humppilassa.

Olli Vasa, Humppila
Toimi aikaisemmin kuvaamataidon opettajana. Hän tekee yhteistyötä Heljä Liukko-Sundströmin kanssa. Olli on suunnitellut Heljä Oy:n rakennukset. Jakaa kesäisin ateljeen Heljän kanssa, mutta talvisin suunnittelee keramiikkamalleja Pohjois-Thaimaassa.