Avainsana-arkisto: Einari Hyvönen

Teemana KIRJA, 1.7.-10.8.2008

Näyttelyn taiteilijat eivät ole tyytyneet paperinmakuun teemaa kirja lähestyessään. Kuvataiteen lisäksi teosten materiaaleina on pajua, tuohta, huopaa, keramiikkaa ja kierrätysmateriaalia.

Taidemakasiini Idun näyttely on auki 1.7.-10.8.08 ti-pe,su klo 12 – 18


Näyttelyn liittyy IDUN KIRJALLINEN SALONKI:

Tiistai-iltaisin heinäkuussa klo 18.00

8.7.08 Pirkko Siivonen: Sydämellä ja siveltimellä
15.7.08 Eeva Maria Salo: Taiteilijakirjat
22.7.08 Leenanpäivän kirjallinen ilta
29.7.08 Tuula Launonen: Olkiaarteet
Kirjalliseen salonkiin on vapaa pääsy.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Leena Aura, Einari Hyvönen, Elina Kylämarkula, Ulla-Maija Kylämarkula, Satu Lusa, Heikki Mäntymaa, Raija Nokkala, PEE, Marja-Leena Saarinen, Eeva Marja Salo, Kerttu Salonen, Pirkko Siivonen, Sirpa Sillanpää, Maija Tuurna ja Outileena Uotila.

Maija Tuurnan (Espanja) teoksissa on pyhimyksiä, suojelusenkeleitä ja Marian valinta.

Pirkko Siivonen (Loimaa) on tuonut esille sekä taidokkaita akvarelleja että sormin kosketeltavaa raku-keramiikkaa.

Raija Nokkala (Uusikaupunki) on maalannut herkullisen ja herkän humoristisia kirjatauluja. Laareja somistaa myös tilateos ”Ajatusten matka”.

Einari Hyvönen, 18-vuotias oululainen taideopiskelija, esittää näkemyksiään kokeilevan grafiikan, valokuvan ja maalauksen keinoin.

Sirpa Sillanpää (Punkalaidun) on tallentanut päiväkirjaansa yhden kesäkuun päivän tunnelmia. Päiväkirja on vaan suurimmalta osalta tehty huovuttamalla, eikä muotokaan ole tavanomainen.

Satu Lusaa (Helsinki) on inspiroinut Homeros ja esillä on Trojan sodan sankareita hehkuvissa väreissä.

Marja-Leena Saarisen (Jokioinen) teoksissa yhdistyvät taidokkaat pajupunokset, itsetehty paperi, omat runot ja kalligrafia.

Eeva Maria Salolla on tilateos ”Poistettujen kirjojen kammari”. Ciceron sanoin: ”Jos omistat puutarhan ja kirjakokoelman, sinulta ei puutu mitään.”

Taitelija PEE:n ateljee on Posiolla, hän onkin esittänyt Lapin maisemia vanha tuohi materiaalina. Esillä on myös Espanjassa ja Marokossa syntyneitä töitä.

Kerttu Salosen (Koski TL) lähtökohtana on kirja ”Sanat kuin jäljet” ja hän on luonut Pohjois-Amerikan intiaanikulttuurin hengessä teoksia mm. Keramikasta ja huovasta.

Elina Kylämarkulan (Humppila) ”vanhassa kirjavintissä” taiteilija miettii kirjojen lukemisen ja TV: katselun kuluttamaa aikaa ja henkistä antia.

Leena Auran (Tammela) tekstiilikirja ja paperihaitarikirja kuvastavat sateenkaaren värejä.

Heikki Mäntymaan performanssikuvissa ”Tieto lisää tuskaa”.

Outileena Uotilan ommellut kivet yhdistävät raku-keramiikkaa ja lankaa.

Ulla-Maija Kylämarkula (Humppila) on tuonut näytteille ”Salaisuuksien kirjansa”.